Καρκίνος του δέρματος και μεμβράνες τζαμιών

Το Ίδρυμα ενάντια στον Καρκίνο του Δέρματος συνιστά την τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών στα παράθυρα, ως μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προστασίας από τον ήλιο. Η σύσταση αυτή έρχεται συχνά ως έκπληξη, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την προστασία από τον ήλιο μόνο όταν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο. Η χρήση αντηλιακού, καπέλου και η παραμονή στη σκιά είναι τα σημεία κλειδιά για να προστατευθείτε από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV) όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Θα πρέπει όμως να εξετάσετε μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στην πρόληψη για τους εσωτερικού χώρους, η οποία περιλαμβάνει την προστασία τη δική σας και της οικογένειάς σας, ιδίως κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Κάντε κλικ σε κάποια από τις εικόνες για μεγέθυνση:

Προστασία στο όχημά σας

Οι υψηλής απόδοσης μεμβράνες τζαμιών προσφέρουν προστασία του δέρματος όλη την ημέρα και βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Οι μεμβράνες τζαμιών LLumar λειτουργούν ως «αντιηλιακό» και παρέχουν καθημερινή προστασία από τον ήλιο με μια εφαρμογή. Μπλοκάρουν πάνω από το 99% των βλαβερών υπεριώδων ακτίνων και προσφέρουν μια μακροπρόθεσμη λύση για να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Αλλά δεν επιθυμεί ο καθένας τη γνώριμη όψη των μεμβρανών τζαμιών. Ενώ όλα τα προϊόντα της LLumar προσφέρουν προστασία από τη UV ακτινοβολία, υπάρχουν ειδικές διαφανείς μεμβράνες, που απευθύνονται σε όσους δεν θέλουν τη σκούρα εμφάνιση των παραθύρων τους ή όταν η χρήση της σκοτεινής απόχρωσης στο παράθυρο απαγορεύεται από τους νόμους του κράτους. Χρησιμοποιήστε τον εξομοιωτή για να δείτε πώς φαίνονται οι μεμβράνες τζαμιών στα τζάμια του αυτοκινήτου σας.

Δεδομένα σχετικά με τις βλάβες από τον ήλιο και την οδήγηση

Οι ζημιές από ορισμένα είδη της υπεριώδους ακτινοβολίας λειτουργούν αθροιστικά. "Οι ακτίνες UVA εισχωρούν βαθιά στο δέρμα και μπορεί να επιταχύνουν σιωπηλά τη διαδικασία της γήρανσης, προκαλούν ρυτίδες ακόμα και καρκίνο του δέρματος», λέει η Δρ Dee Anna Glaser, αντιπρόεδρος του τμήματος δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Λούις. Σε αντίθεση με τις ακτίνες UVB που δημιουργούν άμεσες επιπτώσεις, όπως φουσκάλες και εγκαύματα, οι ακτίνες UVA δημιουργούν μακροπρόθεσμη βλάβη που δεν είναι άμεσα αισθητή. «Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το δέρμα τους καταστρέφεται με το να κάθονται κοντά σε παράθυρα στο αυτοκίνητο ή ακόμα και στο γραφείο τους στην εργασία," λέει η Δρ Glaser.

© 2024 Eastman Chemical Company or its subsidiaries. All rights reserved. As used herein, ® denotes registered trademark status in the U.S. only.